Praktische informatie bijeenkomst het goede leven

Het Goede Leven – Praktische informatie
Maandag 14 oktober 2019 | De Observant Amersfoort 

Tickets 
Tickets voor lezingen van Het Goede Leven zijn gemakkelijk online te bestelling via onze ticketpartner VanPlan. De kosten van een ticket bedragen €15,- per persoon, inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. 

Locatie 
De Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort 

Stadscafé De Observant in Amersfoort is hét decor voor de eerste lezing van Het Goede Leven. Dit historische gebouw dat vroeger eerste dienst deed als klooster, heeft zijn naam te danken aan de Observatie; een 15e -eeuws beweging van strenge hervormingsmaatregelen binnen de Franciscaner kloosters. Nadat de Observanten het klooster verlieten werd het een doelhuis van de schutterij, een ruimte voor de standsgeneesheer en een glasblazerij. Daarna kreeg het klooster steeds meer de functie van een herberg en zelfs logement. Nadat het klooster ook nog als school, ‘werkhuis ter wering van de bedelarij’, brandweerkazerne en gemeentearchief is gebruikt, is het in 1982 zo veel mogelijk teruggebracht naar zijn oude staat. Sinds 2008 is De Observant een evenementlocatie met Grand Café. 

Programma 
Maandag 14 oktober 2019
  • 19.00-19.30u Inloop en ontvangst met koffie of thee 
  • 19.30-20.15u Lezing ‘Het Goede Leven’ – deel 1 
  • 20.15-20.45u Pauze
  • 20.45-21.30u Lezing ‘Het Goede Leven’ – deel 2 
  • 21.30u Afsluiting met daarna de mogelijkheid om na te zitten
De kosten voor deze lezing bedragen €15,- per ticket, dit is inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. De kosten voor een drankje tijdens de pauze of nazit zijn voor eigen rekening. 

Toegankelijkheid 
De Observant is zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Bereikbaarheid 
De Observant ligt aan de rand van het centrum van Amersfoort en heeft een goede bereikbaarheid zowel met de fiets, auto, als openbaar vervoer. 

De fiets parkeert u gemakkelijk in de rekken tegenover De Observant. Komt u met de auto naar Amersfoort, dan kunt u het beste de borden ‘Centrum’ en daarna de borden ‘P-Centrum’ volgen. Er is beperkt plek om de parkeerplekken voor en naast De Observant. De parkeergarage ‘Stadhuisplein’ ligt om 50 meter afstand van De Observant en biedt voldoende parkeergelegenheid. 

Vanaf Centraal Station Amersfoort is het ongeveer 10 minuten lopen naar De Observant. U kunt ook kiezen om buslijn 1, 2, 3, 4, 74, 76, 103 of 112 te nemen naar halte Stadhuis. Uit het hoofdstation gaat u linksaf en volgt u de borden Centrum Binnenstad. Volg de weg tot deze aan het einde naar rechts buigt. Steek bij de verkeerslichten over, dan staat u voor het Stadhuis hier is tevens ook de bushalte. De hoofdingang van de Observant ligt achter het stadhuis. 

Parkeren 
Parkeren kan op de beperkte parkeerplekken voor en naast De Observant. De Parkeergarage ‘Stadhuisplein’ ligt op 50 meter afstand en biedt voldoende parkeergelegenheid. Deze parkeergarage is 24/7 geopend. De Observant biedt voor deze parkeergarage uitrijkaarten aan tegen speciaal tarief. Vraag op de avond zelf naar de mogelijkheden bij één van de medewerkers van De Observant. 
 
Beeldmateriaal
De huisfotograaf en/of filmspecialist zal tijdens het evenement foto’s en/of video’s maken. Het kan dus zijn dat u als gast (on)bewust op de foto of gilm gezet wordt. U gaat hiermee akkoord als u het evenement bezoekt. Het foto- en videomateriaal mag door de organisatie en derden vrij gebruikt en gepubliceerd worden. De organisatie kan op geen enkele wijze een vergoeding geven aan de personen die op de foto of film staan. Ziet u uzelf staan en bent u niet blij met de foto? Neem dan even contact met ons op.