Bijeenkomsten

  • 1 jaar geleden

Het Goede Leven organiseert met grote regelmaat bijeenkomsten over de vragen van vandaag met sprekers die te denken geven. Dat doen we op plaatsen door heel het land, als het even kan op plekken die passen bij het thema dat bij het betreffende evenement centraal staat. Toegang is 15 euro per avond, met één gratis evenement per jaar voor elke abonnee.

Voor het seizoen 2019-2020 zijn nu de onderstaande bijeenkomsten gepland.

28 januari George Harinck over ‘Abraham in Wonderland – Kuyper in de 21e eeuw’

In 2020 is het een eeuw geleden dat Abraham Kuyper overleed. Tijdens zijn lange leven heeft Kuyper een enorme invloed gehad op allerlei zaken in kerk, politiek, media en de organisatie van de samenleving. En nu? Wat is er honderd jaar later over van zijn erfenis? George Harinck, Kuyper-kenner en hoogleraar Geschiedenis van het Protestantisme laat zijn licht schijnen over de betekenis van Kuyper in de 21e eeuw.

Plaats: Vrije Universiteit Amsterdam, aanvang 19.30 uur
Informatie over locatie, route, programma, etc.

Kaarten bestellen
Kaarten bestellen abonnees 


12 maart ‘Mattheüs volgens Johannes’ - Johannes Leertouwer over de Matthäus Passion

Het aantal mensen dat in Nederland in de aanloop naar Pasen een uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach komt beluisteren, groeit en groeit. Het lijdensverhaal verklankt door Bach raakt aan diepe emoties. Johannes Leertouwer, virtuoos violist, dirigent van de Nieuwe Philharmonie Utrecht en Bach-kenner voert in  2020 opnieuw de Matthäus Passion uit in zijn unieke en pure interpretatie. Hij vertelt over de achtergronden van de Matthäus Passion, over theologische motieven en hij laat horen hoe de muziek van Bach inspireert en vervoert.

Plaats: Grote Kerk, Leeuwarden, aanvang 19.30 uur

23 april Ton Heerts over ‘Zeg nooit vrijheid als je vrijblijvendheid bedoelt’ – over grondrechten en vrijheden

75 jaar vrijheid is een moment om te gedenken en te vieren wat vanzelfsprekend lijkt, maar het niet is.  Ton Heerts is voorzitter van de MBO-raad maar hij is ook secretaris van het Vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg. Hij zal spreken over grondrechten en vrijheden, in de bijzondere en indrukwekkende omgeving van het nieuwe Nationaal Monument Oranjehotel in Scheveningen.

Plaats: Nationaal Monument Oranjehotel, Scheveningen, aanvang 19.30 uur