Tasje aan de deurklink

Tasje aan de deurklink

In een achterstandswijk slaat een crisis altijd extra hard toe. Maar er kan ook iets worden gedaan, vooral voor de kinderen.

Lees verder >>
'De crisis brengt nood aan het licht’

Koos van Noppen 'De crisis brengt nood aan het licht’

Mensen die het toch al moeilijk hadden, lijden het meest onder de coronacrisis. Gelukkig zijn er ook veel mensen die kunnen helpen.

Hoe staan we ervoor in april 2022?

Wim van de Camp Hoe staan we ervoor in april 2022?

Wie de kranten leest, ziet dat deze crisis ons noopt ernstig na te denken over de toekomst van onze wereld. Een poging tot een vooruitblik van twee jaar.

Menselijk ingrijpen in de natuur vergroot de kans op nieuwe ziekten als het coronavirus

Jan Mark van Nunen Menselijk ingrijpen in de natuur vergroot de kans op nieuwe ziekten als het coronavirus

Het is geen toeval dat een markt waar gehandeld wordt in levende dieren de bron van de coronapandemie is, zeggen virologen. Maar ook ander menselijk handelen leidt tot een hogere kans op nieuwe virussen bij mensen.

Berichten uit een nog niet zo ver verleden

Henk van der Laan Berichten uit een nog niet zo ver verleden

Dinsdag publiceerde het SCP het rapport Burgerperspectieven, gebaseerd op onderzoek in januari en februari. Het lijkt alleen niet meer alsof het iets zegt over het Nederland van nu.

Gewonde wereld

Tjeerd de Boer Gewonde wereld

Gewond was de wereld al. De pandemie maakt dat alleen maar erger dan het al was. De kerk moet zich onverminderd blijven inzetten voor de mensen die daaronder lijden.

Wat kunnen we doen?

Hayarpi Tamrazjan Wat kunnen we doen?

Was het coronavirus een maand geleden nog een ver-van-ons-bed-show, nu beheerst het ons dagelijks leven. Maar we staan niet machteloos.

Nieuwste columns

Kerk hoppen in corona tijd

Hielke Onnink Kerk hoppen in corona tijd

Natuurlijk is de corona-epidemie vreselijk. Maar aan deze tijd zitten soms ook kleine voordelen. Mag ik u er eentje meegeven?

Pasen doet pijn

Piet de Jong Pasen doet pijn

Dit jaar doen we alles anders. Geen zes lijdensweken en daarna ‘U zij de glorie’. De Paaszondag voelt dit jaar meer als een soort achtste Lijdenszondag.

Bevrijding van corona

Aart Jan de Geus Bevrijding van corona

De pandemie van dit moment lijkt op een oorlog en op een gijzeling. Maar we zullen straks ook kunnen vieren dat het allemaal weer voorbij is. En daarna is het tijd voor nieuwe wegen.

Het Goede Leven Word abonnee van Het Goede Leven

  • Onbeperkt toegang
  • Gratis deelname 1 evenement
  • Wekelijkse nieuwsbrief